Kristne amishfilmer

Kristne amishfilmer har blitt en sjanger i seg selv, og ønskes velkommen inn i TV-stuen av over 1000 norske New Faith Network-fans, hver eneste kveld. Men hva dreier egentlig sjangeren seg om? Her får du en liten innføring og noen gode filmtips!

Kristne Amishfilmer

Kristne amishfilmer – en ny trend?

Kristne amishfilmer er kanskje ikke en sjanger som er allmenn kjent. Likevel har NFNs trofaste seere trykket disse filmene til sitt bryst og sørget for at det har blitt en trend.

Sjangeren er også kjent som præriefilmer, og er egentlig mer variert enn en først skulle tro. Hestevogner, kyser og det enkle liv er fremtredende, men amishfilmene består av både historiske drama og moderne komedier. Amishfolket er kanskje fast bestemt på å holde på gamle tradisjoner og levemåte, men eksisterer side om side med oss som har tatt et steg inn i det 21. århundre. Derfor er det bare naturlig av kristne amishfilmer omhandler både fortidens og nåtidens amishfolk, gjerne med et hint om hvilken fremtid som går dem i møte.

Fortid eller nåtid, felles for dem alle er et solid kristent verdigrunnlag. Du kan være trygg på at NFNs kristen amishfilmer er passende for hele familien, og at elementer som nakenhet, banning og overdreven vold ikke er å se noe sted. Det er nok litt av grunnen til sjangerens voldsomme popularitet. Hver kveld streamer over 1000 norske NFN-seere filmer og serier fra New Faith Network, og kristne amishfilmer er blant de mest populære. Her et lite utvalg, og alle filmene kan du se i præriefilm-kategorien på New Faith Network.

 

Populære amishfilmer på NFN

Love Finds You in SugarcreekLove Finds You in Sugarcreek er en kristen amishfilm basert på en roman av Serena B. Miller. Her treffer vi Joe, som sammen med sønnen Bobby har ankommet småbyen Sugarcreek og er på jakt etter et sted å bo. De to blir tatt hånd om av tre amish-søstre, som gir dem både mat og husly. Men når niesen deres, Rachel, som attpåtil er politikvinne, oppdager at tantene hennes har tatt inn en mystisk fremmed, blir hun mistenksom. Hva skjuler seg egentlig bak fasaden til den tilsynelatende trivelige Joe? Se Love Finds You in Sugarcreek her.

Runaway RomanceEn litt annerledes amishfilm. Alt skjærer seg for TV-stjernen Ann når hun både får sparken og har havnet i krangel med kjæresten sin. Hun flykter fra problemene sine, forlater Hollywood og havner i den rake motsetningen: en amishlandsby. Når hun blir sjarmert i senk av en ung og kjekk arkitekt, havner hun i et dilemma. Skal hun gå tilbake til sitt gamle vellykkede liv, eller velge kjærligheten og bli boende hos amishfolket? Se Runaway Romance her.

An Uncommon GraceEtter tjeneste som militærsykepleier kommer Grace Conner tilbake til bestemorens gård i Amish-området i Ohio. Når hun er der, svarer hun på et nødrop fra naboen Levi som trenger medisinsk hjelp etter en mystisk skyteepisode på en gård i nærheten. Levi, en av de mest konservative i Amishmiljøet, forelsker seg i Grace, selv om han vet at et forhold mellom dem er strengt forbudt. I mellomtiden leter Grace etter skytteren, og det er ikke uten fare. Levi ser ut til å måtte velge mellom sin kjærlighet til Grace og sitt ansvar overfor familien. Se An Uncommon Grace her.

Lag mat som Amish-folketHar du noensinne lurt på hva slags mat amish-folket spiser? Nå kan du lære å lage noen av de typiske matrettene deres, takket være NFNs kjøkkenprest Han Wilmink, som har bodd hos Amish-folket. Oppskriftene får du selvsagt også, slik at du selv kan lage rettene på ditt eget kjøkken. Se de fire første episodene her

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?