10 feitjes over Het Kleine Huis op de Prairie!


Ben jij benieuwd naar de geheimen van Walnut Grove? Stap terug in de tijd met deze 10 feitjes over Het Kleine Huis op de Prairie! De eerste 7 (!) seizoenen van deze hartverwarmende familieserie zijn nu te zien op New Faith Network. Duik in de wereld van Laura Ingalls en haar familie op de prairie en ontdek hoe acteurs met elkaar omgingen op de set. Sommige feitjes zullen je verrassen…

1. De gerechten die Caroline ‘Ma’ Ingalls serveerde waren eigenlijk altijd een runderstoofpot

Veel scènes spelen zich af in het huis van de familie Ingalls en de lekkerste gerechten kwamen voorbij. Of ma nu zei dat het kip, konijn of eekhoorn was; ze aten altijd een runderstoofpot uit blik. Voor de oplettende kijkers zie je inderdaad Laura wel eens een kippenpoot uit haar lunchtrommel op school halen. Dit kwam niet van de boerderij, maar van Kentucky Fried Chicken…

2. Nellie Oleson droeg een pruik

De gemene Nellie Oleson (gespeeld door Alison Arngrim) had in de serie prachtige blonde pijpenkrullen, maar dat waren niet haar eigen haren… Ze droeg namelijk een pruik! In het begin van de serie zat ze uuuuren bij de kapper om haar haar te transformeren met een krultang die opgewarmd moest worden in de oven. Totdat de crew bedacht dat een pruik veel handiger zou zijn en Alison heel veel tijd zou besparen.

3. Charles Ingalls droeg extra hoge laarzen zodat hij groter leek

Charles Ingalls werd gespeeld door acteur Michael Landon en was maar 1,75 meter lang. Voor een man dus best klein. Hij wilde op de set niet dat andere mannen boven hem uitkwamen, dus droeg hij laarzen met een laarsverhoger van maar liefst 10cm! En als die 10cm niet genoeg waren, stond hij tijdens een scène op een ladder of een klein hoopje aarde… Wisten jullie dit?

4. Carrie Ingalls werd gespeeld door een tweeling

Het jongste zusje van de familie Ingalls in de eerste seizoenen werd niet gespeeld door één iemand maar door een tweeling! Actrices Lindsay Greenbush en Sidney Greenbush namen samen de rol van Carrie op zich. Ze waren pas 3 jaar oud toen ze gecast werden. Om de paar uur werden ze verwisseld zodat de ander weer een dutje kon gaan doen. Elke keer als de regisseur ze wilde wisselen, riep hij ‘fresh twin!’. Nu vraag je je natuurlijk af wie viel tijdens de intro van de serie. Dat was Sidney en nog een leuk feitje; dit ging per ongeluk! Haar moeder had namelijk haar veters verkeerd gestrikt… oeps!  Ze vonden de val zo leuk en schattig dat ze het toch in de intro hebben gelaten.





5. Nellie en Laura waren in het echt beste vriendinnen

Als je de serie hebt gezien weet je dat Laura en Nellie elkaar niet konden uitstaan. Nellie was altijd heel gemeen en kreeg alles wat ze wilde. Het tegenovergestelde van Laura en dat botste behoorlijk. Maar nu komt het feitje; Melissa Gilbert (Laura) en Alison Arngrim werden dankzij de serie beste vriendinnen met elkaar! De vriendschap begon al vroeg, namelijk kort na de eerste ontmoeting in de make-up trailer. Ze logeerden bij elkaar thuis en haalden grappen uit met de co-sterren. Schattig toch!

6. Het spelen van de blinde Mary Ingalls was een grote uitdaging voor Melissa Sue Anderson

Tijdens het vierde seizoen wordt Mary Ingalls langzaam blind en dit vond actrice Melissa Sue Anderson heel erg lastig om te spelen. In die tijd was het de enige keer dat een vaste speler in een serie blind werd en haar gezichtsvermogen nooit meer terugkreeg, vertelde ze toen aan Albany Daily News. Ze was toen ook heel erg bang dat ze uit de serie geschreven zou worden. Gelukkig is dat niet gebeurd! Ze vond het in het begin heel uitdagend en spannend, maar om dit jaren vol te houden vond ze wel heel erg lastig… Wat heeft ze het goed gedaan! Zelfs zo goed dat het haar in 1978 een Emmy-nominatie opleverde!

7. ‘Jack’ de hond was een andere hond dan in het boek

Hoewel de hond die in de eerste vier seizoenen van het Kleine Huis op de Prairie verscheen niet helemaal overeenkwam met de bulldog die Laura Ingalls Wilder in haar oorspronkelijke boeken beschreef, droeg hij wel dezelfde naam, namelijk Jack. Michael Landon was meteen verliefd Jack en vond het niet erg dat hij niet overeenkwam met de boeken. Wat was Jack leuk, hè?!

8. Walnut Grove bestaat echt

Het Kleine Huis op de Prairie is gefilmd op een oude gehuurde ranch in Californië. Maar Walnut Grove is echter een echte stad in de staat Minnesota! Daar woonde de schrijfster Laura Ingalls Wilder namelijk voor een tijdje. Ze behielden wel de echte naam van de stad, maar zo was de set dichter bij Hollywood wat voor iedereen handiger was.

9. Michael Landon regisseerde bijna de helft van alle afleveringen

Michael Landon, die de rol van Charles Ingalls op zich nam, had niet alleen de hoofdrol, maar schreef, regisseerde én produceerde bijna de helft van alle afleveringen! In totaal zijn er 205 afleveringen waarvan hij maar liefst 90 heeft geregisseerd. Hij vond dit zo leuk om te doen dat hij zijn carrière als regisseur en producent voortzette in Highway to Heaven , dat in 1984 in première ging.


10. De zoon van Michael Landon heeft de hitserie When Calls the Heart ontwikkeld!

Last maar zeker not least, vinden wij dit het leukste weetje. Michael Landon, Jr. is de regisseur van When Calls the Heart! En nog leuker; ook deze serie is te zien op New Faith Network. Waar Michael Landon zich echt richtte op het produceren, maar ook het acteren, richt zijn zoon zich alleen op het regisseren en produceren. Beide series hebben wel wat gemeen; hartverwarmende verhalen en christelijke waarden staan in deze series centraal.

Hopelijk heb je genoten van deze reis door de nostalgische wereld van het Kleine Huis op de Prairie met deze 10 feitjes! Deze feiten bieden een unieke kijk op wat de serie zo speciaal maakte en hoe het nog steeds invloed heeft op nieuwe generaties. En dat na al die jaren! Ben jij nog niet begonnen aan deze heerlijke serie? Kijk nu de eerste 7 seizoenen op New Faith Network!

Wil jij eerst meer weten waar de het Kleine Huis op de Prairie over gaat? Lees dan dit blog!


Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 57

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?