Ontmoet de cast van Little House on the Prairie

Je bent vast bekend met deze nostalgische serie: Little House on the Prairie, in Nederland ook wel bekend als Het Kleine Huis op de Prairie. Sinds het voorjaar is deze serie ook te zien op New Faith Network! Maak je geen zorgen, je kan je dvd’s even laten liggen en deze serie streamen op elke device in de hoogste kwaliteit ooit!

In het blogartikel van vandaag leer je meer over de cast van Little House on the Prairie. Lees snel verder.  

Huwelijkspartners

Michael Landon

Deze acteur vertolkt de rol van de bekende tv-vader Charles Ingalls. Michael heeft meerdere grote rollen gespeeld, waaronder een rol in de bekende televisieserie Highway to Heaven. Helaas is Michael Landon overleden, maar hij zal altijd herinnerend worden voor zijn impact op christelijke media.

Karen Grassle

Deze actrice speelt de zorgzame moeder van het gezin: Caroline Ingalls, de vrouw van Charles Ingalls in Little House on the Prairie. Karen is een televisie- en theateractrice en staat nog steeds het meest bekend om de rol die zij speelde in Little House on the Prairie.

Kinderen

Melissa Gilbert

Melissa Gilbert is beter bekend als Charles Ingalls’ tweede dochter Laura Ingalls. Naast actrice werkt Melissa ook als schrijver en producer voor films en series. Na Little House on the Prairie heeft Melissa in meerdere films gespeeld en voice-over werk gedaan, wat deze 60-jarige actrice tot de dag van vandaag nog steeds doet.  

Wist je dat het broertje van Melissa ook een rol heeft in Little House on the Prairie?

Melissa’s broertje Jonathan speelde een rol als Willie Oleson, de zoon van Nels (gespeeld door Richard Bull) en Harriet Oleson.

Melissa Sue Anderson

Deze Emmy-winnende actrice is beter bekend als het oudste en meest verlegen kind, Mary Ingalls Kendall. Haar carrière begon toen een dansleraar haar ouders aanmoedigde om een agent voor haar te vinden. Momenteel woont Melissa met haar gezin in Canada en produceert en acteert in verschillende films.

Sidney Greenbush en Lindsay Greenbush

Wist je dat deze rol wordt gespeeld door een tweeling? De tweeling Sidney en Lindsay Bush spelen samen de rol van Carrie Ingalls. Na de serie hadden ze verschillende interesses: Lindsay als bokser en Sidney met haar liefde voor paarden en sieraden.

Matthew Labyorteaux

Matthew speelt de rol van geadopteerde zoon Albert Quinn Ingalls. Naast zijn acteerwerk in Little House on the Prairie heeft hij ook gastrollen gehad in “Highway to Heaven” en sprak hij de stem in van Flash Thompson in de animatieserie Spider-Man.

De Olsens

Richard Bull

Richard Bull was een veelzijdige acteur en speelde Nels Olsen in Little House on the Prairie. In de overige jaren van zijn loopbaan verscheen hij in verschillende producties, waaronder ook in Highway to Heaven, waarin Michael Landon de hoofdrol vertolkt.

Jonathan Gilbert

Jonathan Gilbert is een Amerikaanse acteur, bekend van zijn rol als Willie Oleson in Little House on the Prairie. Hij is de geadopteerde broer van Melissa Gilbert en broer van Sara Gilbert. Na zijn acteercarrière werkte hij als effectenmakelaar en zette hij zich in voor liefdadigheidswerk in Zuid-Amerika en Afrika.

Katherine Macgregor

Katherine MacGregor, was een Californische theater- en televisieactrice. Haar rol als Harriet Oleson in Little House on the Prairie maakte haar tot een geliefd en gedenkwaardig figuur, die na de serie koos voor lokaal theaterwerk.

Ben jij geïnteresseerd in andere familieseries?
Je vindt When Calls The Heart of Heartland vast ook heel leuk.

Wil je meer lezen over Little House on the Prairie? Klik hier.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?